GRAS traži prekida rad, ali da im Centrotrans uplaćuje pola zarade #odgovornost

Javno preduzeće GRAS zatražilo je danas totalni prekid rada i u obustavu javnog prevoza, jer se dugovi enormno gomilaju, a prihodi su manje nego zadovoljavajući. Blokada javnog prevoza znači i blokada grada.
GRAS: Novi vd direktora je Almir Ahmetspahić – TVSA.BA
“Mi smo danas pisali nadležnim da nam odobre prekid rada, jer se ovo više ne može izdržati. Imamo milionske dugove kroz sve ove godine, još plus sad od kako je nastupila pandemija prihodi su nam trostruko manji. Mi nemamo računice da izlazimo na teren i vozimo građane. Bolje je da svi odemo kućama, i da nastavimo primati ove minimalne plate nego da se izlažemo riziku na terenu za iste pare, a samo trošimo trostruko više”, kaže Meho Remiza, predsjednik sindikata kompanije GRAS.
Kao model upumpavanja dodatnog novca u budžet ove kompanije, sindikat GRAS-a je predložio saradnju s privatnim autoprevozničkim kompanijama.
“Iako smo višedecenijski rivali sa Centrotransom, ovom prilikom im nudimo jedan vid korektne saradnje. Neka oni preuzmu kompletan javni prevoz u gradu dok se pandemija ne smiri, a mi ćemo svi lagano otići kućama. Naravno, zauzvrat tražimo da nam daju polovinu svojih prihoda, jer treba da im bude čast i zadovoljstvo što sarađuju s jednim preduzećem koji ima tako duboku historiju i tradiciju poput GRAS-a”, dodao je Remiza.
Iz sindikata GRAS-a su dali rok od 24 sata da se njihov prijedlog usvoji, u suprotnom će rasprodati sva vozila i rastaliti pare između sebe.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.