Turska donira Bosni i Hercegovini 30 tona okusa za nargile #odgovornost

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan odlučio je BiH donirati 30 tona okusa za nargile.
Upotreba nargile u Turskoj, u sjeni kampanje njenih efekata po zdravlje
Do ove odluke je došlo kada je turski predsjednik čuo prijetnje FBiH i Fadila Novalića da bi moglo doći do sankcija ukoliko svjetske sile obustave donacije za BiH.
“Odlučio sam se za ovu donaciju iz dva razloga. Ipak više iz nekog straha. Prvi je svakako prijetnja da bi se mogle uvesti sankcije BiH. Zamislite da nam BiH uvede sankcije pa to bi bilo pogubno za ekonomiju naše države morali bi možda čak i bankrot proglasiti. Drugi razlog za ovu donaciju je njihov tim za moljenje donacija na čelu s ministricom Biserom Turković. Ako nam nju pošalju gotovi smo. Morali bismo onda donirati i hurme i vakcine i okuse za nargilu i svašta nešto”, izjavio je Recep Tayyip Erdoğan predsjednik Turske.
Na ovu velikodušnu donaciju reagirale su i vlasti u BiH. Naravno ministar s najviše iskustva kad su u pitanju nargile Arnel Isak dao je prvi komentar.
“Odlična donacija. Želim pohvaliti predsjednika Turske. Po mom mišljenju ovo je jedna od najpotrebnijih stvari trenutno u BiH i svakako će nam dobro doći. Najavio bih još da će građani sve okuse koje Turske donira moći ekskluzivno probati u našim šiša barovima”, izjavio je Arnel Isak, ministar u vladi Ze-Do kantona.
Poruke zahvala za veliku donaciju Turske stigle su i iz vlade FBiH.
“Ja kao veliko obožavatelj šiša mogu samo da pohvalim ovu donaciju i da iskažem veliku zahvalnost Turskoj koja je uvijek bila naša bratska zemlja. Još bi pohvalio i našu ministricu Turković koja je stekla reputaciju i sad države daju donacije samo da ne dolazi”, rekao je Fadil Novalić, premijer vlade FBiH.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.