Njemačka donira Vladi FBiH tri janjeta za 1. Maj #odgovornost

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH odlučeno je da donacije tri janjeta od Njemačke bude prihvaćena. Podsjećamo Njemačka kancelarka Angela Merkel donijela je odluku da povodom predstojećeg Prvog maja počasti Vladu FBiH s tri janjeta.
Vječno pitanje svih pravih roštiljanja: Kako staviti janjca na ražanj?
“Odlučila sam se na ovaj potez kako bih političarima iz BiH uljepšala ovaj za njih veoma važan praznik. Nadam se da će im ova tri janjeta biti dovoljna i da nikome neće faliti. BiH je naša prijateljska zemlja i nastojimo održati dobre odnose. Prema zadnjim istraživanjima veliki broj stanovnika Njemačke su iz BiH tako da moramo održavati dobre odnose da ne bi zatražili odcjepljenje”, rekla je Angela Merkel, Njemačka kancelarka.
Iz Vlade FBiH pozdravljaju ovu odluku Angele Merkel i nadaju se nastavku održavanje dobrih odnosa između dvije zemlje.
“Hvala Njemačkoj na ovoj donaciji. Ovom prilikom želim reći da će ova donacija uveliko olakšati proslavu Prvog maja u našim redovima. Iz sigurnosnih razloga mi ćemo dokupiti još jedno 10ak janjadi kako nikom ne bi falilo. Ipak ima nas dosta”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.
Nekoliko sati nakon što su mediji prenijeli ovu informaciju, javio se i gospodin Harun Glavuša koji je 2019. godine dobio nagradu za najbolje ispečeno janje na svijetu i ponudio Vladi FBiH svoju pomoć.
“Ovom prilikom želim našoj Vladi ponuditi svoju pomoć u procesu pripremanje janjeta za Prvi maj. Nema smisla da se neko od vladinih zaposlenika muči s tim. Samo neka mi kažu lokaciju na kojoj će se održati ova svečana proslava i stvar je riješena”, poručio je Harun Glavuša, dobitnik nagrade za najbolje ispečeno janje za 2019. godinu.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.