Nakon sve više vijesti o mogućem novom ratu u BiH koje iz dana u dan se objavljuju u medijima, predsjednik SDA Bakir Izetbegović odlučio se na zapošljavanje tima ljudi koji bi mu pisali ratne govore. Kako mediji navode tim bi trebao voditi profesionalac u ovom poslu gospodin Fadil Maljutka, a ekipu bi trebalo sačinjavati 20 ljudi.
Izetbegović: Respiratori su prenapuhani, a u Americi je više nezaposlenih / Bljesak.info | BH Internet magazin
“Kada sam vidio da se počelo pričati o novom ratu ja sam odmah formirao svoj tim. Čekali smo na poziv gospodina Bakira kako bi počeli s radom. Naš zadatak je prije svega da pišemo govore ratne tematike za gospodina Izetbegovića, koje će on poslije čitati na raznim televizijama. Cilj je da govori budu što je više moguće uvjerljivi. To njemu neće biti problem, jer već godina uvjerava narod BiH u svakakve stvari”, rekao je Fadil Maljutka, šef tima za pisanje ratnih govora Bakira Izetbegovića.
Nešto kasnije obratio se i sam Bakir Izetbegović, i na press konferenciji objasnio zašto je ovakav tim stručnjaka uopće potreban u ovom trenutku te koliko će građane koštati formiranje tima.
“Dugo sam smišljao šta ću govoriti narodu BiH. Ne mogu više. Odlučio sam potražiti profesionalnu pomoć bar kad je ovaj rat u pitanju. Mislim da nemaju neki težak zadatak, jer iz iskustva znam da ovaj narod može povjerovati u bilo šta. Što se tiče novca mislim da se ovaj tim ovakvih profesionalaca ne može platiti. Iz budžeta BiH samo za plate tima je namijenjeno oko 500.000 KM, ali to još nije do kraja zaključeno”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.