BiH postavlja magnete na graničnim prelazima da vrati mlade nazad #odgovornost

Nakon izjave Bakira Izetbegovića da je pod hitno potrebno na svaki način vratiti mlade u našu zemlju, pojedine službe su već krenule u realizaciju ovog plana. Granična policija Bosne i Hercegovine je već rano jutros postavila magnete na svim prelazima.
Otvoren novi granični prijelaz između BiH i Hrvatske - tportal
“Ovo su posebni oblici magneta, koji mogu privući automobil bilo koje veličine. Ako neko i pređe granicu na punktu, magneti će ga odmah vratiti nazad, nakon čega će naši pripadnici izvršiti detaljnu kontrolu vozila. Ukoliko pronađu neku osobu mlađu od 35 godina, po automatizmu će biti vraćena u našu državu. To je naš način borbe, a molim i ostale državne organe da urade koliko je u njihovoj moći, da zadrže mlade u zemlji”, kaže Miralem Rampa, komandir granične policije BiH.
Sličan princip će da važi i za avio saobraćaj, s obzirom na to da veliki broj mladi ljudi odluči i na ovaj način napusti našu zemlju trajno.
“Čim vidimo da je neko mlađi od 35 godina kupio bilo kakvu kartu, ne samo u jednom smjeru, obarat ćemo avione. Znaju oni pokušati i na blef, kupe povratnu pa se nikada ne vrate. Ovako će odmah nakon polijetanja aviona vidjeti statistiku ko se ukrcao, i odmah će magneti koji su postavljeni iznad aerodrome da obaraju avion nazad. Zbog smanjenja gužvi, magneti će avione koji polijeću iz Sarajeva obarati na aerodrom u Visokom”, dodao je Rampa.
Bakir Izetbegović je pozdravio hitru angažovanost granične policije, a kako bi se smanjila neugodnost na granicama, zakonski se zabranjuje odlazak mladi iz zemlje do daljnjeg. Ukoliko pokušaju, magneti će ih vratiti nazad.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.