Bakir Izetbegović obećao da će izgraditi sto hiljada bazena u BiH #odgovornost

Bakir Izetbegović poznat po tome što svaku situaciju želi iskoristiti za svoju promociju i dobivanje političkih poena nije propustio ni ovu priliku za to. Naime zbog velikih vrućina koje su pogodile BiH Bakir Izetbegović je obećao gradnju sto hiljada bazena u BiH kako bi se građani mogli osvježiti.

“Vidim da je našim građanima vruće a nemaju se gdje osvježiti. Ja sam odlučio i obećavam vam sto hiljada bazena u naredna četiri godine ako ja budem u Predsjedništvu BiH. Svi znate da ja što obećam to i ispunim samo mi treba dati šansu. Podsjetit ću vas na samo par stvari koje sam uradio prvo sto hiljada radnih mjesta, zaposlio sam BiH građane širom svijeta onda koliko je moja stranka SDA samo donacija donijela u BiH. Mislim da imam dovoljno legitimiteta da mi vjerujete”, rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Nakon ove izjave gospodina Izetbegovića mnogi građani BiH se raduju i nadaju da će bazeni biti izgrađeni u što skorijem vremenskom roku kako bi se na ljeto 2024. godine mogli i kupati u njima i tako pobjeći od velikih vrućina.
“Odlična ideja gospodina Izetbegovića nadamo se da će je i realizirati. Ipak sto hiljada bazena nije malo ali nije bilo malo ni sto hiljada radnih mjesta pa je uspio tako da je uopšte ne sumnjam u uspješnu realizaciju i ove ideje gospodina Izetbegovića. Želim još reći da ima našu punu podršku”, rekao je Sejo Sikira, poljoprivrednik iz Kobilje Glave.
Tekst je satiričnog karaktera.Preuzeto sa šatro.info.