Vlada KS odobrila donaciju od tri ventilatora studentskom domu u Nedžarićima #odgovornost

Zbog velikih vrućina koje su pogodile našu zemlju u zadnjih nekoliko dana mnogi građani ne izlaze iz svojih kuća. Jedna od najugroženijih skupina koje su pogođene ovim toplotnim valom su svakako studenti. Vlada Kantona Sarajevo odlučila je pomoći studentima tako što će donirati tri ventilatora studentskom domu u Nedžarićima.

“Mi smo vidjeli da su naši studenti u jako teškoj situaciji i da ove vrućine utječu na njih. Zbog toga smo odobrili ovu donaciju od tri ventilatora za studentski dom. Nadamo se da će im pomoći. Nemamo mnogo novca u budžetu, pa će ventilatori biti kineski, ali bolje i to nego ništa. Trenutno pregovaramo s jednom radnjom u Kaknju i nadamo se da će nam dati jeftinije”, rekao je Edin Forto, premijer KS.
Nakon ove izjave iz studentskog doma su zahvalni na ovoj velikodušnoj donaciji i nadaju se da će ventilatori biti dovoljni da ohlade cijelu zgradu.
“Rekli su nam iz Vlade da će ventilatori biti jaki i da će se s tri ventilatora moći ohladiti svi 10 spratova. Zahvaljujemo se Vladi KS na ovako velikodušnoj donaciji koja će svakako pomoći našim studentima”, rekao je Samir Soba, glasnogovornik studentskog doma u Nedžarićima.
Ovim potezom Vlada KS je pokazala da ipak misli i na studente. U narednom periodu planirane su i druge donacije koje imaju cilj pomoć u borbi protiv velikih vrućina. Kako mediji saznaju u planu je i donacija od tri tone leda u kockicama kako bi studenti mogli rashladiti i vodu koju piju.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.