Bisera Turković u SAD-u dogovorila donaciju pet tona sladoleda #odgovornost

Bisera Turković koja se trenutno nalazi u SAD-u dogovorila je donaciju od pet tona sladoleda. Zbog toplotnog vala koji je pogodio BiH ministrica Turković zamolila je SAD za pomoć. SAD poznata kao prijateljska država BiH nesebično je odlučila pomoći našim građanima i donirati pet tona sladoleda u dva okusa čokolada i vanilija.

“Mnogi su me kritikovali da nema donacija u zadnje vrijeme ali ja sam samo čekala pravi trenutak za pravu donaciju. Mislim da će nam ovaj sladoled dobro doći u ovim teškim vremenima. Dogovorila sam da to budu okusi čokolada i vanilija jer to svi vole. Sladoled bi u BiH trebao stići početkom sljedeće sedmice i bit će podijeljen svim građanima koji dođu ispred SCC-a. Nadamo se samo da se neće otopiti na putu ali možemo ga opet zalediti”, rekla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.
Građani BiH raduju se ovoj donaciji. Neki od građana glavnog grada izrazili su posebnu zahvalnost gospođi Turković kako kažu ova donacija ih je posebni iznenadila i obradovala. Kako mediji u BiH navode iz drugih gradove će biti organizirani autobusi koji će građane prevoziti u Sarajevo kako bi i oni mogli uzeti donirani sladoled.
“Prije svega želim da se zahvalim ministrici Turković što je dogovorila ovu donaciju. Bili smo ljuti kada smo čuli da će se sladoled dijeliti samo u Sarajevu ali onda su naši prijevoznici odlučili organizirati posebne linije za Sarajevo samo za ovu priliku. Ja ću uzeti sladoled od čokolade”, rekao je Hilmija Kornet, moler iz Zavidovića.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.