Zakazano izvlačenje za sljedeću destinaciju koju će posjetiti Bisera Turković #odgovornost

Ministrica Turković poznata po tome što jako voli putovati pogotovo ako su ta putovanja finansirana iz državnog budžeta. U prošlosti kao ministrica vanjskih poslova proputovala je skoro cijeli svijet. Međutim ministrica se ovih dana našla u velikoj dilemi. Kako mediji saznaju ministrica Turković se ne može odlučiti koju zemlju sljedeću da posjeti.
Šefica diplomacije BiH najavljuje protumjere Hrvatskoj zbog zabrane  tranzita prema Neumu - tportal
“Da istina je stvarno sam u problemu. Ne znam koju zemlju da posjetim sljedeću. Ide mi se na razna mjesta, ali mislim da bi najbolje bilo u neke južnije krajeve da se malo ugrijem ali vidjet ćemo još. Povodom cijele ove situacije odlučila sam da organizujem izvlačenje pa ćemo vidjeti”, rekla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.
Kako su kasnije rekli iz ministarstva vanjskih poslova u bubnju za izvlačenje bi se trebale naci zemlje poput Barbadosa, Floride, južni dio Španjolske i slično.
“Treba da napomenemo koja god zemlja da se izvuče ministrica Turković tamo ide u radnu posjedu ne na odmor. Tako da bi se cijelo putovanje trebalo finansirati iz budžeta. Također, nadamo se i nekoj donaciji od zemlje koju ministrica posjeti. Poznato je da ministrica ima 100% učinkovitosti kad je moljenje donacija u pitanju”, rekao je Željko Točak, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova BiH
Cijelo izvlačenje će biti uživo emitovano na facebook stranici ministarstva kako bi se i građani mogli radovati s ministricom kad se izvuče sljedeća destinacija. Nezvanične informacije su da bi cijeli proces trebao voditi Halid Genjac kojem ovo nije prvi izlet u te vode.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.