Milorad Dodik odlučio zaposliti jednu osobu kojoj će posao biti samo da se svađa sa Biserom Turković #odgovornost

U zadnjih nekoliko mjeseci svjedoci smo mnogih trzavica na relaciji Milorad Dodik-a i Bisere Turković. Nakon zadnjih dešavanja kada se ministrica Turković obratila ispred UN-a Milorad Dodik se odlučio povući. Međutim, to nije kraj ovog rivaliteta. Kabinet Milorada Dodika danas je objavio oglas za posao, opis posla svađanje sa Biserom Turković.

Ja više ne mogu da izdržim sve ovo. Ta žena je postala nemoguća. Odlučio sam da za početak zaposlim samo jednu osobu, ali bojim se da ću morati zaposliti i tim ljudi kako bi joj se suprotstavili. Želim samo da upozorim osobu koja se prihvati ovu funkcije da nikako nije lako. Nadam se da će me malo popustiti kada budem imao osobu kojoj će se svađati s njom umjesto mene”, rekao je Milorad Dodik, član predsjedništva BiH.
Nakon objave oglasa za posao oformljen je i poseban tim koji će odlučiti tko će dobiti ovaj posao. Proces selekcije kandidata bi trebao imati nekoliko faza, a šef komisije Aco Odabir objasnio je kako bi to trebalo izgledati.
“Prije svega fizička priprema je jako važna ako dođe do fizičkih obračuna. Također, psihički mora da prođe više testova kako bi se uspjeli izboriti sa svim zadacima koje ova funkcija nosi. Samo najbolje pripremljena osoba dobit će ovaj posao”, rekao je Aco Odabir, šef komisije za zapošljavanje u kabinetu Milorada Dodika.
Ministrica Bisera Turković se oglasila samo pisanim putem i poručila gospodinu Dodiku da odmah zaposli cijeli tim jer se ona može izboriti sa svima.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.