Bisera Turković ljuta na Japance jer su došli na neradni dan #odgovornost

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković u subotu je primila delegaciju Japana. Cijeli susret je ne prvi pogled prošao kako treba, ali jedan detalj je ipak zamjeren delegaciji iz Japana. Ministrica Bisera Turković žestoko je zamjerila Japancima zato što su došli u posjetu na neradni dan to jest za 1. maj.

“Prije ovog incidenta sam imal jako dobro mišljenje o Japanu. Međutim poslije ovoga što su mi uradili u subotu jako sam ljuta i razočarana. Kako su mogli doći? Prije svega bila je subota koja je sama po sebi neradna, a još i praznik. Nema smisla. Taman sam bila krenula prema vikendici kada su me nazvali iz kabineta i rekli da dođem da su neki Japanci u posjeti. Nisam stigla ni da ponovim japanski jezik”, rekla je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.
Nakon ove izjave oglasila se i ambasada Japana te su poručila da je u njihovoj državi subota radni dan kao i svaki drugi.
“Mi nismo znali da je subota neradni dan i da je takav običaj u BiH. Izvinjavamo se ovom prilikom ministrici Turković i želimo da joj čestitamo 1. Maj sa zakašnjenjem. Nadamo se da ovaj mali incident neće narušiti naše odnose. U znak izvinjenja šaljemo 100.000 vakcina kao što je ministrica Turković i tražila”, rekao je Toshimitso Motegi, predstavnik Vlade Japana.
Poslije svih ovih dešavanja javnost u BiH je zadivljena je metodom kojom je ministrica Turković uspjela da izvuče još vakcina. Nadamo se da će ove vakcine i stići za razliku od mnogih drugih obećanih.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.