Biseri Turković dodijeljena zlatna hurma za trud i zalaganje u vanjskoj politici #odgovornost

U proteklih nekoliko mjeseci svjedoci smo mnogih donacija koje naša zemlja prima. Međutim jedna od donacija se posebno ističe a to je donacije 50 tona hurmi iz Saudijske Arabije. Kako se šuška najzaslužnija za ovu donaciju je Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković. Zadovoljni trudom i zalaganjem Ministrice Turković u vanjskoj politici Predsjedništvo BiH odlučilo je nagraditi ovu vrijednu ženu nagradom zlatna hurma. Ovo je prvi put u BiH da se dodjeljuje ova nagrada stoga ima još veću težinu.
Bisera Turković - Wikipedia
“Sretna sam što ću biti prva u BiH koja će dobiti nagradu zlatna hurma. Ovoj je samo pokazatelj da moj rad nije uzaludan. Samo za ovu donaciju sam morala više puta posjetiti Saudijsku Arabiju i kukati na sav glas kako je u BiH loše. Nadala sam se da bih mogla dobiti neku novčanu donaciju ili vakcine, al’ ni ovo nije loše. Nadam se da će svi moći uživati u ovoj donaciji”, izjavila je Bisera Turković, Ministrica vanjskih poslova BiH.
Iz stranke SDA veoma su sretni što je ova nagrada pripala jednoj njihovoj članici. Predsjednik Bakir Izetbegović nije krio sreću i zadovoljstvo.
“Stvarno sam sretan što je ovu vrijednu nagradu dobila baš naša članica. Ovo je dokaz da naša stranka napornim radom donosi rezultate da nam svima bude bolje. Želio bih se ovom prilikom i lično zahvaliti gospođi Turković na trudu i zalaganju koje pokazuje u vanjskoj politici i nadam se da ovo neće biti zadnja donacije koju će nam donijeti” rekao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.