Bisera Turković prodaje hurme da kupi džip za Ministarstvo vanjskih poslova #odgovornost

Ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, vratila se sa svojih svjetskih putešestvija, na kojima je prikupljala vakcine za napaćeni narod naše zemlje. Odmah pri povratku, bacila se na novi zadatak.
Bisera Turković za "Azru" govori o majci Katarini, ocu Muharemu, baki  Blanki, djedu Mehmedaliji - Azra Magazin
“Čim sam se vratila, dočekala me vijest da nam je Saudijska Arabija donirala 50 tona hurmi, što sam odmah vidjela kao odličnu finansijsku priliku. Već nekoliko mjeseci razmišljamo o nabavci novog automobila za Ministarstvo vanjskih poslova, ali nam se nikako nije dalo da uzmemo novi, a i malo nam je ofirno da sada odvajamo pare iz budžeta za auto. Imamo taj neki Passat koji je 2019. godište, ima svu dodatnu opremu, ali nije to to”, kaže Bisera Turković.
Vrijednost hurmi na tržištu u velikoj mjeri mogu obezbijediti dovoljan budžet, za kupovinu dodatnog automobila, više prilagođenog za terenski rad.
“Kilo hurmi je danas oko 9 KM, dakle ja za nekih 20.000 kilograma mogu obezbijediti novo vozilo. Želja mi je da nabavim jedan Mercedes džip, kako bi mogla malo da mijenjam auta. Evo nedavno sam boravila u Kini i shvatila da mi treba i neko terensko auto. Doduše tamo sam dobila automobil na korištenje, ali evo kada na primjer idem na vikendicu, treba mi dobar terenac”, dodala je Bisera.
Ostatak hurmi joj neće trebati, tako da je uzela samo jedan dio koji joj treba za vozilo, što ponovo objašnjava veličinu i skromnost naše ministrice, i da nije gladna više nego onoliko koliko joj treba.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.