Studenti u Kantonu Sarajevo će dobiti i malo sira uz krompir #odgovornost

Studenti u Kantonu Sarajevo su danas izašli na ulice, jer su doslovno gladni. Uslovi u studentskim domovima su u najmanju ruku nehumani, a hranu gotovo da i ne dobivaju.
Forto podržao proteste studenata: U pravu su, ali problemi su se gomilali  20 godina
“Sramote je da plaćamo puni iznos boravka u studentskom domu, a da nemamo osnovne uslove za život. Pored toga što nemamo redovno toplu vodu za osnovne higijenske potrebe, sada evo imamo problem i s hranom. Da ne govorim da nestaje struje redovno, ali na to smo nekako i navikli. Tražimo minimum a to je pristojan meni u našoj kantini, koji smo budi rečeno i platili prilikom prijave za rentanje sobe u domu”, kaže Samir, student iz Živinica.
Okupili su se ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo, a ubrzo nakon okupljanja se pojavio i premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto.
“Moram priznati da sam se danas malo osjećao kao Tito onomad kada je izašao pred studente. I ja sam kao on tada, ponovio izreku da su studenti upravu, kao što to zaista i mislim. Oni trenutno dobijaju samo krompir, a mi ćemo se potruditi da od sada dobijaju i malo sira, kako ne bi morali jesti krompir na suho, i kako bi on imao barem kakav-takav ukus. Uradit ćemo sve što je u našoj moći da nabavimo i koji kilogram soli, jer je malo loše jesti neslano kombinaciju krompira i sira, s obzirom na to da je mladi sir u pitanju”, kaže premijer Edin Forto.
Nakon održanih protesta i ad hoc uličnih pregovora, studenti su se razišli ispred zgrade Vlade KS, a da li je Edin Forto govorio istinu, saznat će večeras uz večeru.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.