Hana Tabaković, Sarajevo | Slikarstvo

Mlada Sarajka, Hana Tabaković, bavi se slikarstvom, a slika motive koji većinom predstavljaju njeno poimanje svijeta i nje kao ličnosti.
“Slikarstvo je za mene oslobađajući filter, motivacija i energija u teškim vremenima. Koristim razne tehnike; akril, akvarel, ulje i pastel, te radim aktove, apstrakcije, pejzaže, portrete i mrtvu prirodu. Čovjek je neistraženi mozaik, a moje slikarstvo je način na koji pokušavam istražiti i prikazati djeliće tog mozaika. Umjetnost je u nama.” – ističe Hana za frka.ba
Njezin rad možete zapratiti i na sljedećim kanalima:
https://instagram.com/colourmeorange__/
http://facebook.com/colourmeorange1503
Baviš se umjetnošću? ?‍??‍?
Pokaži svoj talenat, pošalji prijavu OVDJE

Inicijativu #FRKA (Fasadno Rekreativno Kreativni Artisti) osmislili su mladi ljudi iz 7 lokalnih zajednica (Brčko, Zenica, Foča, Prijedor, Zvornik, Gradačac, Novi Grad), okupljeni oko ideje ustupanja medijskog prostora umjetnicima/cama iz čitave BiH kroz zajedničku web platformu.
Bez obzira na dominantni fokus na društvene mreže i online djelovanje, također mladima iz cijele BiH u kontinuitetu nastoji pružiti i priliku za rad na terenu kroz aktivnosti koje promovišu umjetnost i kulturološke vrijednosti iste.
Mentorsku podršku na inicijativi pruža CEFE BiH.
Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, USAID Bosnia and Herzegovina, IOM Bosnia and Herzegovina
(frka.ba)