Harmonikaš iz Istočnog Sarajeva zahvalio građanima Republike Srpske na bakšišu #SJAŠITE

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, je svratio u Istočno Sarajevo, tačnije u mjesto Miljeviće da s radnicima popije pivo i posjedi malo kako pravom čovjeku iz naroda i priliči.
Snimak narodnog veselja: Osiguranje čuvalo vozila, a Dodik pjevao i kitio  muzičare / Radio Sarajevo
Ovom prilikom se u blizini našao i harmonikaš koji je svirao Miletu je dobio bakšiš od 50 eura. Muzičar se zahvalio građanima Republike Srpske na ovako izdašnoj nagradi za svoj rad.
“Kad je došao predsjednik Dodik, ja sam odmah izvadio harmoniku, jer sam znao da kod njega ima vazda naših para, a sad znate da je kriza kod muzičara, jer se ne može raditi kao prije. Počeo sam da sviram onu njegovu najdražu od Halida i onda me je zakitio s 50 eura. Ovim putem želim da se zahvalim svim građanima Republike Srpske na bakšišu, jer su me ustvari oni platili. Samim tim želim da kažem da trebamo uvijek glasati za SNSD i Milorada Dodika, pa možda opet za neko vrijeme kad dođe, dadne i nama malo naših novaca. Stvarno lijepo od njega”, kazao je harmonikaš koji je želio ostati anoniman.
Predstavnik građana Republike Srpske Miloš Plenum je pohvalio Dodika za ovu akciju i rekao da su oni zadovoljni što je on platio muzičara, te da će ga opet pohvaliti kad ponovi ovakav potez.
Tekst je satiričnog karaktera. Preuzeto sa šatro.info.