Hej ti! Da li znaš šta je aktivizam?

U periodu od 17. do 21. maja ove godine, u Bijeljini je realizovana druga po redu CAT BiH Akademija za menadžere društvenih mreža.

Prethodne četiri godine, članovi/ce CAT Bosna i Hercegovina su svojim prisustvom na društvenim mrežama ponudili mladima u BiH i regionu nove pristupe u aktivizmu, naročito kada je riječ o onom koji se dešava na društvenim mrežama. Stoga i u želji da svoje znanje prenesu i na ostale mlade širom Bosne i Hercegovine, u saradnji s omladinskim radnicama iz Srbije, Ivanom Volf i Marinelom Šumanski, organizovali su drugu Digitalnu akademiju za menadžere/ice društvenih mreža.
Za sedam online/offline kampanja koje su polaznici/ce osmislili/e, obezbijedili su i sredstva za plaćeno oglašavanje kako bi njihove kampanje bile vidljivije i kako bi kroz praktične primjere mogli da uče i mjere uspješnost svojih kampanja.

Naša djeca, odnosno RadiYo Active Zenica, će na svojim društvenim mrežama organizovati online kampanju. Cilj kampanje je upoznati mlade s pojmom aktivizma i pozvati ih da aktivistički djeluju u svojim lokalnim zajednicama.
Za više informacija, pratite Facebook i Instagram profile RadiYo Active Zenica