Homework HUB Sarajevo : Udruženje studenata medicine u BiH pobijedilo na HUB takmičenju

Homework HUB će večeras na iftaru za članove dodijeliti nagradu Udruženje studenata medicineu BiH (Bohemsa) koja je pobijedila na HUB takmičenju sudentskih udruženja. Kao nagradu, HUB će stipendirati jednog studenta/icu, koji je socijalno ugrožen, za školsku 2021/2022. godinu.

Pobjedu je osvojilo udruženje koje je učlanilo najviše članova/ica u periodu od tri mjeseca u Homework HUB. Pored Bohmese, još sedam studentskih udruženja Univerziteta u Sarajevu je učestvovalo.
Takmičenja je trajalo od 24. januara do 30. Aprila 2021. godine, a pobjednik je proglašen 03. maja putem društvenih mreža.

Cilje HUB-a je podrška i promovisanje obrazovanja, nauke i mladih. Ovo takmičenje je samo jedan od načina na koji se ekipa okupljena oko ove ideje trudi da promovira nauku i važnost obrazovanja mladih, ali i socijalne osjetljivosti kroz stipendiranje i druge različite akcije koje organiziraju.
Homework HUB je prvi univerzitetski HUB ove vrste u Bosni i Hercegovini, namijenjen svim srednjoškolcima i studentima. Namjena HUB-a jeste okupljanje što većeg broja mladih ljudi da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite i rade na inovacijama.
(mreža-mira)

Posljednji postovi