Hrabra Sarajka prohodala zajedno sa sinom

Mela Bajrambašić iz Sarajeva kojoj je prije više od godinu dana neposredno nakon carskog reza amputirana noga ovih je dana uspješno završila vježbe, ponovo prohodala, a proteza joj je postala novi životni saputnik i prijatelj.
Hrabra Sarajka prohodala zajedno sa sinom
Svima nam je pokazala šta znači želja za životom, navode iz humanitarne organizacije “Pomozi.ba”
Mela je poslala poruke zahvalnosti ovoj organizaciji koja je objavljena na njihovom Facebook profilu.
“Sretna sam i ponosna što mogu napokon da vam se obratim i uljepšam ovaj kišoviti dan mnogim ljudima dobrog i plemenitog srca koji su me bodrili i onima koji su odvojili sredstva i pomogli mi da budem funkcionalna svome sinu Daniju. Beskrajno hvala humanitarnoj organizaciji ‘Pomozi.ba’ i gospodinu Elviru, kao i organizaciji 20 kruna za čovjeka i gospođi Emiri na angažmanu i ohrabrenju da ću uspjeti i doći do ostvarenja sna da ja i moj sin Dani prohodamo zajedno. Zahvaljujući vama i stručnom kadru Ottobock Adria i Poliklinici Sveta nedelja u Hrvatskoj uspjela sam. Posebna zahvalnost mojim predivnim prijateljima koji su uvijek uz mene i koji su zajedno samnom prebrodili sve moje krize. Dijelite ljubav i osmijeh, njegujte prijateljstvo i volite osjećaj što ste živi”, njena je poruka svima, prenose Nezavisne novine.
Mela Bajrambašić je primljena na Kliniku za ginekologiju KCUS-a 12. juna 2019. godine sa jakim bolovima u desnoj nozi. Majka i beba su bili u životnoj opasnosti zbog pucanje aorte.
“Moja velika želja bila je da postanem majka. Kad su mi rekli da sam životno ugrožena, da ću ostati bez noge te da je neizvijesno da li ću uopće preživjeti, samo sam pitala kako je moja beba”, rekla je tada ova hrabra majka.
(Buka Magazin)