Humanitarno Udruženje „Ruku na srce“: Nijedno dijete bez paketića 2020

Humanitarno Udruženje „Ruku na srce“ obilježava 10 godina svog djelovanja. Kako jubileji i nalažu, ova deseta godina trebala je biti drugačija. Ipak, aktivnosti su prilagođene vanrednim okolnostima u Bosni i Hercegovini. Uprkos svemu, volonteri ponovo otvaraju Djeda Mrazovu radionicu i  pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da ih podrže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat kojeg Udruženje „Ruku na srce“ realizuje jubilarni 10. put, a u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 3.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.
“S obzirom na trenutku epidemiološku situaciju, ove godine nećemo imati centralnu završnu manifestaciju projekta “Nijedno dijete bez paketića“ i novogodišnju predstavu za mališane, ali svakako pripremamo jedno iznenađenje za sve. Vjerujemo da povjerenje koje nam sugrađani ukazuju već godinama, neće izostati ni ovoga puta. Smatramo da je izuzetno važno da se projekat nastavi realizovati, te se nadamo da ćemo u ovim izazovnim i drugačijim vremenima ipak uspjeti obradovati veliki broj mališana. Svi koji žele biti dijelom ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Također, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti“, poručuju predstavnici Udruženja.
Donacije je ove godine moguće dostaviti na sljedećim punktovima: svakoga dana u periodu od 09:30 do 22:00h u prostorije Hub-a Homework-a (ul. Kolodvorska 12) i subotom od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).
Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića” (primalac: Udruženje “Ruku na srce“, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo). Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM. Rok za prikupljanje svih donacija je 26. decembar 2020. godine.
Za sve dodatne informacije posjetite web stranicu Udruženja “Ruku na srce“. Predstavnike Udruženja možete kontaktirati putem profila na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ili emaila: rukunasrce@gmail.com.
Kontakti za upite medija                          Faris Gurda, +38761866878
                                                                        Azra Hadžić +38762813306
                                                                        Najla Hrustan +38762140368
(mreža-mira)