Huškanje: “Našim radom želimo da osvijestimo građane”

Huškanje – @huskanje

U trenutku kada su ovim mladi započinjali svoju kampanju, naši političari su već bili aktivni u svojim ratno-huškačkim, predizbornim kampanjama, te su tako i oni odlučili postati huškači.

“Razlika između nas i njih jeste u tome što mi ne huškamo građane na sukob između sebe, već pokušavamo zbližiti ljude i pokazati da nas više toga spaja nego što razdavaja (kao npr. lideri lopovi).” – kažu članova tima koji žele ostati anonimni baš kao i njihov protagonista na društvenim mrežama.

“Našim radom želimo da osvijestimo građane, specifično mlade ljude, o događajima u društvu koji iziskuju njihovu posebnu pažnju i djelovanje. Kroz jednostavan, svakodnevni jezik se trudimo ukazati na probleme koji zahvataju sve nas, te za iste ponuditi rješenja ili motivisati druge da ponude svoje ideje. Neizostavan dio naše online zajednice jesu naši pratioci, nijedna objava nije potpuna bez da postoji dio u kojem bi se oni mogli uključiti bilo preko komentara, anketa, prostora za njihova mišljenja i sl. Svako zaslužuje biti uključen u procese društva, a mi to radimo na ovakav način.

Važno je naglasiti da Huškanje svojim radom želi ukazati na svijetlu tačku bh. društva – mlade.

“Nije sve tako crno, i nije da niko ništa ne radi, uz nas i ostali mladi ljudi mogu i trebaju biti uključeni u borbu za naše bolje sutra.”

Vijesti na TV, radio, web portalima vas zamaraju?

U tom slučaju zapratite @huskanje i bit ćete u toku najbitnijih događaja u društvu.

“ U nastavku rada pripremamo “anti-kampanju” našim političarima i njihovim predizbornim dokazivanjima, a to ne smijete propustiti. Pozivamo vas da se pridružite našoj zajednici, da zajedno potičemo promjene u društvu!”

 

Posljednji postovi