IPI Akademija: Uručena nagrada dr. Hamza Šarić studentima za ostvarene odlične rezultate

Njegujući uspomenu na osnivača i profesora Internacionalne poslovno-informacione akademije dr. Hamzu Šarića, rukovodstvo ove visokoškolske ustanove dodijelilo je nagradu „dr. Hamza Šarić“ za 2020. godinu za studente koji su svojim angažmanom zaslužili priznanje za izvrsnost i odlične rezultate ostvarene tokom školovanja.

Priznanja nagrađenim studenticama i studentima uručili su Emina Šarić i Damir Bećirović, a ovogodišnji laureati nagrade „dr. Hamza Šarić“ su: Dženana Junuzović, Lejla Samardžić, Indir Karić i Irhad Bajramović.
U ime nagrađenih studentica i studenata govorio je Indir Karić, koji je po drugi put zahvaljujući svom angažmanu i trudu dobio nagradu koja nosi ime po osnivaču i profesoru IPI akademije.
„Student sam treće godine IPI akademije – smjer informacione tehnologije. Dobitnik sam po drugi put nagrade „dr. Hamza Šarić“ sa prosjekom ocjena 9.8. Nagrada za mene predstavlja poticaj za dalje usavršavanje i dokaz da se vrijedi truditi i ulagati u sebe jer se to na kraju isplati. Sve to je rezultiralo da se zaposlim u kompaniji i ABC Tech Group“, kaže Indir Karić.
Dodjela nagrade je organizovana u skladu sa preporukama Kriznog štaba TK, a rukovodstvo IPI akademije uputilo je iskrene čestitke nagrađenim studenticama i studentima.
(Tuzlanski.ba)