Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije

Dobrodošli, učinite svoj prvi korak ka inspirativnom putovanju u svijet demokratije i sloboda na događaju “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije.” Ovaj događaj će se održati 12. septembra u Obrazovno-razonodnog centra za mlade SPAJALICA.

U saradnji s priznatim organizacijama Anne Frank Youth Network i Mreže Zapadnog Balkana, ovaj događaj predstavlja priliku za mlade ljude, učenike srednjih škola, i sve zainteresovane da istraže dublje temu slobode u demokratskim društvima. Sloboda je jedna od osnovnih demokratskih vrijednosti, ali sto tako, ona često postavlja pitanja i izazove u vezi s njezinim ograničenjima i odnosom prema drugima.

Naša misija je potaknuti kritičko razmišljanje i motivisanje građanske angažovanosti među mladima. Kroz interaktivne radionice, diskusije, i debate, imati ćete priliku dublje razumjeti napetosti koje proizlaze iz suživota različitih sloboda i njihovih granica.

Ovaj događaj nije samo prilika za učenje, već i za dijalog, interakciju, i izgradnju mostova između mladih ljudi različitih pozadina i iskustava. Kroz zajedničko istraživanje ovih pitanja, značajno ćete se osnažiti kako bi se suočili s dilemom slobode na konstruktivan način, razvijajući dublje razumijevanje demokratskih vrijednosti.

Pridružite se u zajednici mladih istraživača, mislilaca i aktivista na događaju “Istraživanje dilema slobode: kretanje granicama demokratije,” gdje ćete zajedno sa stručnjacima i vršnjacima istražiti, raspravljati i inspirisati se na putovanju prema boljem razumijevanju slobode i demokracije u našem svijetu.

Prijave najkasnije možete predati do 10. septembra do 10:00h

 

Prijave putem linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxmgTBcdgCCMEQnzN_HBXvzPEqBOaqw7Nls_ebt9Cjao8Ekw/viewform?fbclid=IwAR1mEp9NR9ofAtKTGUx4STWURlNbjUc2u2mTo2McOXSsk75DAHl8YrOiM8w_aem_AcYsGjUINPawANnTqFsJAjnS_D7lVHxmk5u3d-aQN5n7Vtu2YuBSzLmIMAP60Jc_eXs

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“