Izdvojeno 15 milona KM: Potpisan ugovor za stambeno zbrinjavanje mladih s Union bankom

Federalna ministrica finansija i zamjenica premijera Vlade FBiH Jelka Milićević potpisala je danas s predstavnicima Union banke ugovor o kreditu čime se nastavlja uspješna saradnja Vlade FBiH i Union banke sa zajedničkim ciljem stvaranja boljih uvjeta življenja mladih kroz rješavanje stambenog pitanja.

Ova aktivnost se realizira već četvrtu godinu i zbog svojih jedinstvenih uvjeta kreditiranja rezultirala je prepoznatljivim proizvodom na tržištu s ciljem pomoći i zadržavanja radno aktivnog stanovništva u našoj zemlji, prvenstveno mladih ljudi.
Rješavanje stambenog pitanja kao ključnog prioriteta u životu mladih ljudi je kroz ovakav vid suradnje znatno olakšan nudeći mladim ljudima povoljnije uvjete kreditiranje uz znatno niže kamatne stope kao i duže rokove otplate kredita od tržišnih.
I ove godine Vlada je izdvojila sredstva u iznosu od 15.000.000  KM za ovu kreditnu liniju koja će biti udružena zajedno sa sredstvima Union banke.
Od 2018. godine do danas ukupan iznos izdvojenih sredstava Vlade FBiH za uspješnu realizaciju ove aktivnosti iznosi 55 miliona KM te je zajedno s Union bankom do sada realizirano 886 kredita u ukupnom iznosu od 84 miliona KM.
Krediti su namijenjeni mladim osobama i dostupni su u cijeloj BiH kroz mrežu poslovnica Union banke.
(akta.ba)