Javna diskusija u Sarajevu: Moj glas je bitan!

Kampanja #TvojGlasJeBitan će u Homework Hub-u  u Sarajevu 1. septembra u 17h  održati javnu diskusiju na temu “Moj glas je bitan” gdje će se sa učesnicima diskutovati o tome da li je njihov glas bitan, zbog čega je učešće u izbornom procesu važno, ali i o poznavanju nadležnosti lokalne samouprave.
Zašto je tvoj glas bitan | IzboriHR
Učesnici će imati priliku saznati nešto više o kampanji te jasno reći svoja mišljenja o tome zašto je njihov glas bitan.
Pozivamo sve mlade ljude iz Sarajeva (ali i drugih lokalnih zajednica koji su u mogućnosti prisustvovati) da se prijave putem Google Forms obrasca koji se nalazi na linku https://forms.gle/yzxTDfBY7t8Nzkks9 i na taj način na vrijeme osiguraju svoje mjesto na diskusiji.
Obzirom da nam je sigurnost jako važna, javnoj diskusiji može prisustvovati maksimalno 30 učesnika uz obavezno pridržavanje zaštitnih mjera (nošenje maske tokom trajanja diskusije je obavezno kao i upotreba dezinfekcionih sredstava na ulazu u Homework Hub). Zbog toga Vas molimo da vaše mjesto na javnoj diskusiji osigurate na vrijeme prijavom na pomenuti obrazac
Kampanja #TvojGlasJeBitan pokrenuta je od strane mladih ljudi i ima za cilj razvijanje svijesti građana Bosne i Hercegovine o važnosti učestvovanja u izbornom procesu te zauzima isključivo neutralan stav i ne propagira politički program niti jedne političke partije, već zagovara samo i isključivo važnost učestvovanja u izbornom procesu.
Zbog toga na događajima nastojimo okupiti mlade ljude različitih stavova koji pripadaju različitim nevladinim organizacijama, političkim partijama, javnim ustanovama, privatnim preduzećima, sportskim i kulturnim društvima i svim drugim društvenim grupama jer je svaki glas podjednako važan bez obzira na različite stavove i narative.
(Facebook event)