Javni poziv za učešće na Football Zajedno trening seminaru

O projektu – Football Zajedno

Football Zajedno je projekat koji koristi popularnost fudbala kao sredstvo za promociju socijalne inkluzije, različitosti i interkulturalnog dijaloga u podijeljenim zajednicama. Okupljamo relevantne zainteresirane strane kao što su fudbalske asocijacije, klubovi i škole fudbala sa nevladinim organizacijama i Grassroots inicijativama koje rade na polju ljudskih prava, antidiskriminacije, rodne ravnopravnosti i socijalne inkluzije u regiji.

Football Zajedno osnažuje ranjive i manjinske grupe te unaprjeđuje jednako učešće djevojčica i žena u fudbalu. Nudimo širok spektar aktivnosti s djecom i mladima, trenerima, edukatorima i aktivistima.

Projekat koordinira Fairplay inicijativa pri VIDC-u  s glavnim implementacijskim partnerom iZi   u suradnji s nogometnim savezima Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekat Football Zajedno se sufinansira u okviru UEFA programa HatTrick i Austrijske agencije za razvoj.

Koji je cilj trening seminara i kome je namijenjen?

Trening je namijenjen primarno sportskim trenerima, omladinskim radnicima i predstavnicima nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Cilj  je pripadnike ciljnih skupina educirati o različitim edukativnim modelima i metodama koje mogu koristiti unutar svojih klubova/organizacija.

Fairplay radionice povezuju obrazovanje i kretanje. Kroz igru se objašnjavaju različiti oblici diskriminacije (npr. rasizam, nacionalizam, homofobija), globalna povezanost  sportu, pojam fairplay-a, različitosti, poštovanja i timskog rada. Odvija se interaktivno kroz rad u grupama, diskusijama te kroz igru i kretanje.

Po završetku treninga polaznici će imati dovoljno znanja i alata da organiziraju treninge u svojim lokalnim zajednicama za koje će biti obezbijeđeni honorari  te će imati mogućnost učešća u daljim projektnim aktivnostima.

Troškovi smještaja, prijevoza i hrane za vrijeme trajanja seminara pokriveni su projektnim budžetom. Detaljna Agenda će blagovremeno biti dostavljena odabranim kandidatima.

Kako se prijaviti?

Ispuniti prijavni formular na sljedećem linku https://forms.gle/5yspDRaGdHPPccYx9. najkasnije do 10.01.2023. godine. Odabrani kandidati će biti kontaktirani od strane našeg tima. Za dodatna pitanja molimo obratite nam se na footballzajedno@vidc.org. 

-lonac.pro

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi