Javni poziv za učesnike – Street art kamp

Želiš kroz umjetnost da izraziš svoje stavove i utičeš na društvo u kojem živiš? Interesuje te street art? Onda je ovaj četverodnevni kamp u Gradišci idealna prilika za tebe!
Udruženje Most realizuje umjetnički kamp u sklopu projekta “Kada slike govore više od riječi” u periodu od 24. do 27. septembra 2020. godine, koji okuplja 30 mladih iz 10 lokalnih zajednica (Gradiška, Banja Luka, Srbac, Mrkonjić Grad, Bihać, Travnik, Velika Kladuša, Prijedor, Prnjavor, Kotor Varoš).
Tema kampa su lokalni heroji i heroine, borci/aktivisti koji su upamćeni po svojoj borbi za ljudska prava. Želimo preispitati pojam “heroja”. Ko su heroji bili nekad, a ko su sad? Njihovi portreti će se izrađivati u različitim umjetničkim pravcima. Želimo da osvjetlimo neke od istorijskih ličnosti, izvučemo ih iz zaborava, a u isto vrijeme podstaknemo mlade na umjetničko izražavanje i aktivizam.
Nije potrebno imati iskustva u likovnoj umjetnosti, potrebno je da imaš želju da naučiš nešto novo! Uslovi za prijavu su da imaš od 18 do 30 godina i dolaziš iz jednog od navedenih gradova.
Ukoliko smo te zainteresovali, svoj CV pošalji nam najkasnije do 20.09.2020.godine na e-mail adresu: office@nvomost.org
Projekat ,,Kada slike govore više od riječi” realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
#USAID #USAIDINBiH #IOMBiH
@USAID Bosnia and Herzegovina @IOM Bosnia and Herzegovina
(www.mreza-mira.net)