Kahoot! eko kviz za srednjoškolce

Sa ciljem povećanja ekološke svijesti među mladima Let’s Do It tim u saradnji sa zlatnim sponzorom Eko život d.o.o. organizuje online Kahoot eko kviz za srednjoškolce (15 do 18 godina) sa pitanjima iz oblasti zaštite šuma, važnosti šuma i šumskih ekosistema.

Želimo na interaktivan i interesantan način probuditi u mladima znatiželju, tako da se zapitaju u kakvom je stanju trenutno njihova životna okolina i šta mogu učiniti da doprinesu njenom poboljšanju. Svi zaintersovani srednjoškolci sa područja Bosne i Hercegovine imaju pravo učešća u kvizu.
Vrijeme održavanja: 28. mart 2021. godine u 18 sati.
Način prijave: putem google forme na linku: https://docs.google.com/…/1XCh4RIJINAaeScc63c7hRxB…/edit
Platforma koja će se koristiti: Zoom Aplikacija
Web stranica koja će se koristiti: Kahoot.it.
Takmičari mogu u kvizu učestvovati na dva načina:
Način 1: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, te podijele (split) ekran tako da u isto vrijeme vide i web stranicu kahoot.it.
Način 2: Na laptopu/računaru koriste Zoom platformu, a na mobitelu imaju instaliranu Kahoot! aplikaciju.Link za Zoom meeting takmičari će dobiti na mail adresu koju ostave u google formi.
Na Zoom platformi svi će moći u isto vrijeme vidjeti pitanja i ponuđene odgovore, a svoje odgovore davat će korištenjem Kahoot! aplikacije ili web stranice kahoot.it.
Oblasti iz kojih će biti kreirana pitanja: značaj šuma, održavanje šumskih predjela, statistički podaci o šumama. Pobjednika kviza bira sam sistem Kahoot aplikacije, a osim tačnosti odgovora prilikom rangiranja računa se i vrijeme potrebno za odgovor na svako od pitanja pojedinačno.
Nagrade za takmičare su sljedeće:
Prvo mjesto: smart watch
Drugo mjesto: smart watch
Treće mjesto: smart watch
Četvrto i peto mjesto – poklon paket Eko život – a.
Broj prijava je ograničen! Imena pobjednika kviza i dobitnika nagrada bit će objavljena na FB stranici Let’s Do It Bosna i Hercegovina.
Prijava je otvorena do 28.03.2021. godine do 16h.
Za slanje nagrada kućne adrese bit će naknadno zatražene od pobjednika.
(ugruke.com)