Stipendije za učešće na radionici internacionalnog književnog festivala Bookstan

Sarajevo, Bosnia and Herzegovina: Učesnicima radionice biće uručena priznanja i nagrade.
Izdavačka kuća Buybook će za učešće na radionici petog Internacionalnog književnog festivala Bookstan dodijeliti 20 stipendija. Tema ovogodišnje radionice festivala koja će ove godine biti održana u Sarajevu od 25. do 31. 10. je “Kritika i istina: šta, kako i kome čitamo?”.

Za stipendiju se mogu prijaviti mladi književni kritičari i kritičarke, kolumnisti i kolumnistice, novinari i novinarke, kao i studenti i studentice koji govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku. Svoje prijave ponovo mogu poslati i učesnici i učesnice ranije održanih radionica.
Svi zainteresovani trebaju poslati aplikacije koje uključuju prijavu, biografiju, motivaciono pismo, kao i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i naučni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.
Odabrani kandidati će biti pozvani na online intervju sa koordinatorima radionica, nakon čega će se obaviti i finalna selekcija učesnika radionice. Učesnicima radionice će biti dodijeljeni zadaci koji uključuju pisanje teksta, praćenje događaja festivala, prisustvovanje predavanjima i radionicama. Navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web stranicama Buybooka i Bookstana, te na odabranim stranicama medijskih partnera.
Učesnicima će po realizaciji zadatka biti dodijeljena priznanja, a najboljim će biti uručene i nagrade.
Rok za prijavu je 15.8.2020. godine.
Prijavni obrazac, pravilnik  i više informacija o radionici dostupno je na stranici organizatora.
(media.ba)