Kampanja Crvenog križa: Potraga za humanošću

U skladu s obilježavanjem ovogodišnjeg Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, planirana je aktivnost koja bi široj javnosti približila rad i djelovanje Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo.

U pitanju je kampanja pod nazivom „Potraga za humanošću“, a koja uključuje 15 izazova koji su primarno namijenjeni za sve građane koji su zainteresovani za učešće. Naglasak je na mladima, obzirom da je svaka mlada osoba potencijalni novi aktivista.
 „Potraga za humanošću“ zamišljena je kao jedno jako zanimljivo iskustvo kojim potičemo mlade ljude na individualna istraživanja i upoznavanja sa cijelom strukturom, kao i radom samog Crvenog križa, kao organizacije na svjetskom nivou, ali i radom naše općinske organizacije. 
Mladi će u toku ove kampanje imati priliku da postanu volonteri kroz zabavu i igru, ali i da osvoje vrijedne nagrade koje će poslužiti kao dodatna motivacija za učestvovanje u ovom izazovu.
Pravila izazova su sljedeća:

  1. Svaki odrađen izazov uslikati i poslati na Facebook (Crveni križ NOVO SARAJEVO) ili Instagram profil (@redcrossnovosarajevo) naše organizacije. Slike je moguće poslati i na naš mail (crvenikriznovosarajevo@gmail.com)
  2. Poštovati epidemiološke mjere
  3. Moguće je raditi u paru, ali jedan profil osvaja jedno mjesto
  4. Prve tri osobe sa najviše bodova osvajaju nagrade

(hocu.ba)

Posljednji postovi