Omladinska banka Novo Sarajevo – Prvi poziv za društvene projekte mladih 2021


Ime kampanje:
Omladinska banka Novo Sarajevo – Prvi poziv za društvene projekte mladih 2021
Status kampanje: Aktivna
Maksimalni iznos granta: 1500
Fond kampanje: 12000
Grad/Opština/Općina: Novo Sarajevo
Datum glasanja: 03.06.2021 – 09.06.2021
Minimalni potrebni broj glasova: 50
Kampanja za: Grant
Broj prijavljenih projekata: 0Kandiduj projekat
Opis:
BEZŠTELNE PRILIKE ZA MLADE!
Za društveno korisne projekte mladih u Novom Sarajevu imamo 12.000 KM!

Omladinska banka Novo Sarajevo  pokreće kampanju glasanja za sve prijave pristigle na  poziv za društvene projekte mladih u Omladinskim bankama  - koji je zatvoren 10.5.2021. godine.
Glasanje traje od 3.6.2021. godine (od 14 sati) do 9.6.2021. godine (do 14 sati).
Kako bismo osigurali da samo jedna osoba glasa, molim te da se registruješ i potvrdiš broj telefona. Ovdje pronađi instrukciju za glasanje,  za koje će ti trebati 5 minuta ?
Projekte na kampanji glasanja su prethodno odobrili mladi iz Odbora Omladinske banke Novo Sarajevo, a da bi ideja bila finansirana mora skupiti najmanje 50 glasova. Ako ima više prijava nego raspoloživih sredstava, pobijediće prijava sa više glasova.
Napomena: Odbor je odobrio prijavu za projekat po sljedećim kriterijima:
Grupu koja je prijavila projekat čini 3 do 7 članova i članica između 17 i 35 godina;
Projekat će biti realizovan na teritoriji općine Novo Sarajevo;
Traženi iznos je od 500 KM do 1500 KM;
Pojedinci, preduzeća, ustanove, nevladine organizacije su podržali projekat u robi ili novcu ili uslugama u iznosu od 50-200 % od traženog iznosa;
Projekat će se realizovati u periodu 25.6 -25.9.2021. godine;
Koristi zajednici u kojoj se provodi;
Okuplja volontere i volonterke i ima dodatnu vrijednost – inovativan je, uključuje one koji su tradicionalno isključeni, ima pozitivan uticaj na okoliš, pazi na ravnopravnost;
Može da se provede u okviru navedenog vremena, sa ljudskim resursima i traženim budžetom koji je realan, detaljan i odgovara opisu projekta.
Izdvoji malo svog vremena i poguraj ove mlade kako bi njihove ideje zaživjele! Pogledaj opise i drugih projekata, možda ćeš htjeti još nekog pogurati svojim glasom!
Važna napomena: 
Proces glasanja u loncu je fer i transparentan način da se podrže ideje mladih ljudi. Verifikacija broja telefona je jedan od koraka koji nam garantuju da iza svakog glasa stoji i stvarna osoba. Svaka moguća zloupotreba će biti sankcionisana.
—————-
Ukoliko vaš projekat želite prijaviti na kampanju glasanja, sljedećih par redova se odnosi na vas:  

Prijavite se na ovu kampanju, a najjednostavnije ćete to uraditi ako pogledate ovaj  vodič za prijavu projekta na kampanju.
Skupite što više glasova i povećajte šanse za finansiranje! Već znate da će biti odobreni samo oni projekti koji skupe minimalno 50 glasova, ali i da će, ukoliko ima više prijava nego raspoloživih sredstava, biti finansiran onaj projekat koji bude imao više glasova. U loncu pročitajte više o kampanji glasanja te kako možete promovisati svoju ideju i skupiti potrebne glasove.

Ukoliko vaš projekat zadovolji ove kriterije, s Fondacijom Mozaik ćete potpisati ugovor, prilikom čega će biti izvršena provjera godišta i identiteta.
Ne zaboravite da glasanje traje od 3.6. (od 14 sati) do 9.6.2021. godine (do 14 sati). 
Na koji način funkcionišu kampanje u loncu, možete pročitati u članku o  kampanjama. Šta vas čeka ako pobijedite na kampanji glasanja, pronađite u ovom blogu: Pitanja i odgovori nakon kampanje glasanja.
Sretno na kampanji!
(lonac.pro)