Kampanja #TvojGlasJeBitan: Trud se isplatio, pozdravljamo promjene

Nestranačka kampanja #TvojGlasJeBitan nastala kao svojevrsna reakcija na rezultate izbrora iz 2018. godine koja djeluje aktivno širom Bosne i Hercegovine. Tokom deset mjeseci su okupili mlade ljude iz 50 lokalnih zajednica širom BiH i sa njima radili na aktivnostima koje su vezane za važnost glasa, edukaciju mladih o nadležnostima lokalne samouprave, medijskoj i političkoj pismenosti za koje smatraju da su jako niske u Bosni i Hercegovini, simulirali izbore sa srednjoškolcima, takođe i nastojali pomoći mladima na jedan interaktivan način da znaju izabrati predstavnike na lokalnom nivou tj. da biraju kvalitet, program i konkretne planove za rješavanje pitanja do kojih je njima stalo.
Nestranačka kampanja #Tvoj glas je Bitan poziva mlade da izađu na izbore
„Iako možemo da primjetimo manju izlaznost građana širom BiH, što vjerujemo da je prouzrokovano pandemijom, smatramo da smo uspjeli u našoj misiji da popularizujemo politiku među mladim ljudima, ali i zainteresujemo ih za povećano učestvovanje u izbornom procesu. Naročito nas raduje da mnogi naši simpatizeri i osobe koje su prošle naše edukacije su glasale ove godine po prvi put“ ističe koordinator kampanje Nermin Topovčić
„Čestitamo svim novoizabranim načelnicima/gradonačelnicima i vijećnicima/odbornicima, naročito novoizabranim mladim političarima od kojih zaista imamo velika očekivanja“ kazali su iz kampanje
Iz kampanje kažu da su očekivali veću izlaznosti, ali opet da razumiju da je pandemija odigrala svoju ulogu u svemu ovome i da je postojala jedna vrsta ustručavanja od glasanja upravo iz ovoga razloga.
Iz kampanje #TvojGlasJeBitan pozdravljaju odluke građana određenih lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine o želji za promjenom.
Čestitamo mladim kandidatima kojih je ove godine bilo ponajviše na izbornim listima i želimo im svu sreću pri implementaciji planova i programa. Djelovanje kampanje #TvojGlasJeBitan nastavlja se i nakon izbora, tako da će mladi iz ove kampanje nastaviti svoje edukacije a i druge aktivnosti u Mostaru.