Književno takmičenje za mostarske osnovce na temu borbe protiv ovisnosti

SPKD “Prosvjeta” Mostar, već treću godinu zaredom, raspisuje književno takmičenje za poetske radove učenika osnovnih škola grada Mostara na temu prevencije i borbe protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki.
Takmičenje je otvoreno do 15. oktobra 2020. godine, a mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području grada Mostara.
Letter Writing Course at Rs 2500/day | हैंडराइटिंग एक्सपर्ट ट्रेनिंग  सर्विस, हस्तलेख विशेषज्ञ की प्रशिक्षण सेवाएं | letter writting course -  Zodiac Learning Systems , Nashik | ID: 18971786933
Stručni žiri će odabrati najbolje radove koji će biti nagrađeni, ali i napraviti širu selekciju radova mostarskih osnovaca koji će biti objavljeni u posebnom Zborniku radova učenika osnovnih škola Mostara na temu borbe protiv ovisnosti.
“Nadamo se da će uprave škola, a naročito nastavnici jezika i voditelji literarnih sekcija ohrabriti učenike na sudjelovanje u što većem broju”, navodi se u saopštenju.
Najbolji radovi pristigli na takmičenje će biti nagrađeni, a učesnici će imati priliku sudjelovati na festivalu “Mladi pjesnici protiv ovisnosti”.
Dodjela nagrada najboljima održat će se na finalnoj večeri festivala.
Projekt “Mladi pjesnici protiv ovisnosti” ima za cilj podići svijest učenika mostarskih osnovnih škola o problemu ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki, kao i edukovati ih o toj društvenoj pošasti.
Svoje radove, najviše tri, potrebno je dostaviti do 15.10.2019. godine na e-mail adresu: prosvjetamo@gmail.com, navode iz Prosvjete.
(abrasmedia.info)

Posljednji postovi