Prilika za mlade umjetnike iz BiH – Otvoren poziv za festival umjetnosti MArteLive

Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoju kreativnost te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima našeg podneblja.

MArteLive je međunarodno takmičenje i festival otvoren za građane Evrope, mlade između 18 i 35 godina starosti.  Projekt je podržala Evropska unija (Creative Europe program), gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.
Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine, zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima projekta iz Italije, otvara javni poziv za mlade kreativceu 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.

  • Ovo nije samo prilika da svoj rad predstave međunarodnoj publici, nego i da budu zapaženi od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture, poručuju iz Tuzla live-a.

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umjetničke kolonije širom Evrope te finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživjeti pred hiljadama ljudi.
Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.
O samom takmičenju, fazama takmičenja, konkursu i međunarodnom žiriju pročitajte na www.martelive.eu ili na facebook stranici http://bit.ly/MArtEUfb i instagram profilu http://bit.ly/MArtEUinst.
(rtvtk.ba)