Ko je Gospodar pršljenova? Na Instagramu skoro 700.000 pratilaca, 268 glasova bilo dovoljno za ulazak u politiku

Zamolio bih raznorazne portale da me ne nazivaju influenserom. Ta riječ me podsjeća na grip, a grip definitivno nije popularna riječ ovih dana – poručio je Knežević, kojeg pratioci na Istragramu i Tviteru poznaju pod imenom Gospodar pršljenova.
Kako je ranije objasnio, prvobitno se na društvenim mrežama predstavljao kao Gospodar prstenova, ali je promijenio ime kada je čuo da neki u šali hirpraktičare, one ljude što “namještaju” kosti, odnosno kičmu, nazivaju gospodarima pršljenova. Činilo mu se da je to duhovito i nije pogriješio, jer danas na Instagramu ima više od 693.000 pratilaca, a na Tviteru skoro 80.000.
Gospodar pršljenova postao odbornik: Kosti ne namjeravam da namještam nikom  | BL Portal

Kosti

Za Srpskainfo Slađan Knežević, alijas Gospodar pršljenova, kaže da u Skupštini opštine Nevesinje neće nikom namiještati kosti.
– Kosti ne namjeravam da namještam nikom, a o mom zalaganju u Skupštini opštine obavještavaću pratioce putem društvenih mreža – kaže Slađan Knežević, koji je izabran na listi Socijalističke partije, sa osvojenih 268 glasova.
U Skupštini opštine će se, kaže, zalagati za razvoj turizma u svom gradu, jer vjeruje da Nevesinje ima potencijala za to.

 

Na sebi svojstven način poručio je to i na sam dan izbora kada je na svom profilu objavio: “Nije mi jasno zašto je skuplji plac na Jahorini nego u Nevesinju, kad je nama u Nevesinju plaža bliža. Mi imamo samo 100 km do mora – poručio je Slađan, kao Gospodar pršljenova.

Cilj

A kada nije Gospodar pršljenova, koji duhovitim dosjetkama zabavlja brojne pratioce, niti lokalni političar početnik, Slađan je sasvim običan čovjek, kakve svakodnevno srećemo u svom komšiluku. Ima 36 godina, suprugu i dvoje djece, završio je gimnaziju i bavi se ugostiteljstvom.

 

– Nisam se nikad ranije bavio politikom. Kandidovao sam se s namjerom da, ako budem izabran, pokušam dati doprinos da se pokrene turizam u Nevesinju – kaže Slađan.
Do sada je razvoju lokalnog turizma doprinosio kao preduzetnik. Njegova kafana “Jedno mjesto” popularno je sastajalište mladih, i ako je suditi po objavama na društvenim mrežama, destinacija za urnebesne žurke.

“Solidan rezultat”

Tako je bar bilo prije nego je zavladala korona. Sada je, kaže Slađan, drugo vrijeme, pa ni svoju pobjedu na izborima nije proslavio, tvrdi, ni u svojoj ni u bilo kojoj drugoj kafani.

 

– Nisam proslavljao pobjedu, jer to i ne smatram pobjedom. Poznajem sve ljude sa liste, i da je umjesto mene izabran neko drugi mislim da građani ne bi pogriješili. Pobjeda bi bila da sami imamo većinu u skupštini, ovako je to samo solidan rezultat. Uostalom, i da smo pobijedili ne bismo proslavljali u kafanama zbog trenutnih mjera kriznog štaba – kaže Slađan Knežević za Srpskainfo.
Preuzeto sa: srpskainfo