Ko je mačka koja je naslijedila 172 miliona eura!?

Da li ste se ikada zapitali kakav je to život jedne mačke? Posebice ako ta mačka posjeduje dvije sluškinje i ličnog vozača, te je i sama zaradila 2,8 miliona eura. Naime, riječ je o mački koja se odaziva na ime Choupette.


I dok modni svijet i dalje tuguje zbog odlaska neponovljivog ekscentrika Karla Lagerfelda, već su krenula nagađanja oko toga ko bi mogao naslijediti njegovo bogatstvo, koje se procjenjuje na oko 172 miliona eura. Budući da se nikada nije ženio, niti imao djecu, bit će zanimljivo doznati koga je naveo u oporuci. Prema mišljenju javnosti postoje dvije opcije: mačka Choupette i kumče Hudson Kroenig.

„Da mi zakon dopušta, oženio bih je.“

Upravo je Choupette, mačku koja je navikla na luksuzLagerfeld nazivao svojom jedinom, pravom ljubavi i često govorio kako bi se, da je to moguće i legalno, zasigurno njome i oženio. Upravo bi mačka koja živi u svom osobnom apartmanu, putuje privatnim avionima, a cijeli svoj život jede sa kreatorom za stolom i to iz kristalnog posuđa Goyard mogla postati najbogatija mačka na svijetu.
Koliko je bio zaluđen njome, govori i to da joj je otvorio profile na Twitteru Instagramu, a ima čak i stranicu na Wikipediji. A da će upravo njoj ostaviti barem dio bogatstva, govorio je još prošle godine u jednom od intervjua. Ono što je i dalje nepoznato za javnost, osim raspodjele imovine, Lagerfeldova je odluka kome je povjerio ulogu da se brine o voljenoj mački.
Da mačka preminulog dizajnera trenutno prolazi kroz težak životni period potvrđuje i njena poruka na društvenoj mreži Intagram, gdje Chupette tvrdi da joj je srce slomljeno, te da trenutno prolazi kroz period tugovanja, jer treba da nastavi život bez svog tatice Lagerfelda.

Izvor: tportal.hr