Konkurs za najbolju novinarsku priču o dijabetesu!

Agencija Represent Communications BiH objavljuje Konkurs za dostavljanje radova za izbor najbolje istraživačke novinarske priče o temi dijabetesa u Bosni i Hercegovini.

Ovim konkursom cilj nam je upoznati javnost o životu osoba oboljelih od dijabetesa i izazovima s kojima se susreću pri liječenju u našoj zemlji.

Konkurs za najbolju objavljenu novinarsku priču u printu, na webu, te kao radio ili  TV prilog, će trajati od 28. novembra do 15. decembra 2022. godine.

Na konkurs se mogu prijaviti autori/ce novinarskih radova objavljenih u medijima u BiH u navedenom periodu, a pobjedničku priču će odabrati tročlana komisija. Autor/ica nagrađene priče će osvojiti laptop.

Originalni članci/prilozi moraju imati potpis autora/ice i po sadržaju se moraju odnositi na temu iz oblasti dijabetesa.

Priče mogu biti napravljene kao:

  • razgovor sa jednom ili više osoba koje žive sa dijabetesom,
  • razgovor sa doktorom/ima i njihovi savjeti,
  • priče o problemima sa kojima se suočavaju osobe sa dijabetesom,
  • sve zajedno.

Moguće je dostaviti više od jedne medijske priče koja je objavljena, a koja ispunjava uslove konkursa. Svi autori/ce imaju jednaka prava učešća, bez obzira na to o kakvom se formatu radi.

Prijava treba sadržavati podatke o autoru/ici i link na objavljeni rad, a prijave treba dostaviti na e-mail info@represent.co.ba sa naslovom “Za nagradni konkurs” do 15. decembra 2022. godine.

Proglašenje pobjednika će biti obavljeno 22. decembra, a nagrada dobitniku/ici će biti uručena najkasnije 30 dana od dana proglašenja.

Sretno svima!

 

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi