Program stipendiranja Vlade Rumunije za 2022/2023 godinu

Ministarstvo preduzetništva i turizma Rumunije saopštava početak programa stipendiranja , koje Rumunija pruža stranim studentima, za univerzitetsku 2022/2023. godinu.

Rokovi i način prijave

Krajnji rok za slanje prijava je 31.07.2022. godine. Prijave se šalju u elektronskom obliku na sljedeću e-mail adresu: burse2022@dce.gov.ro

Komisija koju će imenovati ministar preduzetništva i turizma vršit će odabir kandidata na temelju priložene dokumentacije i prijave za stipendiju do 01.09.2022. godine, nakon čega će biti objavljeni rezultati selekcije.

Konačnu odluku o dodjeli stipendija donijeće Komisija koju imenuju Ministarstvo obrazovanja Rumunije, a opšta uprava za međunarodne odnose i evropske poslove pri Ministarstvu obrazovanja izdat će pisma o prihvatanju studija u Rumuniji do početka akademske 2022/2023 godine.

Dodatne informacije

Sve potrebne informacije o prijavi za studiranje u Rumuniji i sticanje stipendija, dostupne su na stranici: http://www.imm.gov.ro/ro/2018/11/13/acordarea-de-burse-de-studii-in-romania-pentru-cetatenii-straini/

 

mcp.gov.ba

Sadržaj o prilikama za mlade na stranici www.catbih.ba se prenosi u saradnji sa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.

Posljednji postovi