Kvizopedija osvojila i Kalesiju

Kvizopedija se nastavlja.

25.09. u Kalesiji završen je drugi kviz koji se održava povodom Međunarodnog dana mira u sklopu kampanje „12 dana mira.“

Međunarodni dan mira obilježava se 21. septembra svake godine, utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine u svrhu obilježavanja i jačanja ideala mira među svim narodima i državama, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001. određen je danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.

Kvizaše u Kalesiji ugostio je Lounge bar „505“, a timova koji su se borili za vrijedne nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, bilo je osam.

Pobjedu na prvom kvizu kao i nagrade u Kalesiji uzeli su timovi:

  1. mjesto tim 306
  2. mjesto tim Glasajte za nas
  3. mjesto tim Baletani

 Na drugom kvizu pobjednici su bili:

  1. tim Banovići
  2. tim 306
  3. tim Fioka

Ljubav, mir i nagrade ostavili smo u Kalesiji, a „12 dana mira“ stiže i u Miliće 26.09.(ponedjeljak) u 19:30 u Cafe sport Milići, te vas ovom prilikom sve pozivamo da se prijavite i  budete jedan od timova koji će se boriti za nagrade.

Ova aktivnost se realizuje u sklopu UN BiH kampanje “12 dana mira” zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.