Lijepe vijesti iz Japana: Mladi fizičari osvojili nove medalje, u Tuzlu stiže bronzana

Završena je 53. Međunarodna olimpijada iz fizike koja je ove godine okupila oko 400 učenika iz preko 80 država iz cijelog svijeta. Muhamed Numanović (Richmond Park International Secondary School Tuzla, 2. razred) osvojio bronzanu medalju.

Učenici su se takmičili u izradi eksperimentalnih i teorijskih zadataka, i to tokom dva dana u trajanju po 5 sati. Svaka država je imala pravo prijaviti do pet učenika.

Dženan Midžić (Gimnazija Bihać, 4. razred) i Muhamed Numanović (Richmond Park International Secondary School Tuzla, 2. razred) osvojili su bronzane medalje, dok je Miodrag Ostojić (Tehnička škola “Mihajlo Pupin” Bijeljina, 3. razred) osvojio pohvalu.

Najbolje rezultate su postigli tradicionalno učenici iz Kine, Južne Koreje, Rusije, Rumunije, SAD-a i Indije.

Uprava Richmond Park Međunarodne škole iz Tuzle čestita  Društvu fizičara FBiH na čelu sa prof. Benjaminom Fetić, te svim učenicima na odličnom plasmanu.

Posebno čestitamo našem učeniku Muhamedu Numanoviću koji je našu državu, kanton, grad i školu učinio ponovo ponosnim. Zahvaljujemo se i Vladi TK na podršci za Muhamedov odlazak na olimpijade.“, poručuju iz Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

 

Preuzeto sa: radiokameleon.ba