Ljeto u Bihaću – fotografski konkurs

Turistička zajednica Grada Bihaća poziva sve zainteresirane da se prijave na fotografski konkurs „Ljeto u Bihaću“ za izbor najboljih fotografija ljetne sezone u gradu na Uni.

Cilj konkursa je fotografijom prikazati boravak u Bihaću u ljetnom periodu, njegove ulice, kulturne i historijske znamenitosti, rijeku Unu, prirodu, atmosferu ili doživljaj sa nekog događaja, a koji bi dodatno promovirali Bihać kao turističku destinaciju koja živi ljeto.

Tema „Ljeto u Bihaću“ omogućava široko istraživanje, posmatranje, kreativnost i prijenos ljetne atmosfere grada kroz fotografiju. Fotografije moraju biti isključivo sa područja grada Bihaća.  Sudjelovati mogu sve punoljetne osobe. Konkurs je bez teritorijalnog ograničenja.

Fotografije se šalju isključivo na e-mail adresu fotokonkurstzbihac@gmail.com u jpg formatu visoke kvalitete uz naslov PRIJAVA NA FOTOGRAFSKI KONKURS – LJETO U BIHAĆU, uz kratku izjavu da se radi o autorskom djelu i sljedeće podatke: Ime i prezime, broj telefona, kao i kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je nastala. Informacija o lokaciji nije nužna. Svaki učesnik ima pravo dostaviti maksimalno tri fotografije. Fotografije ne smiju imati vodeni žig.

Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici VisitBihac u posebnom albumu. Četrdeset fotografija sa najvećim brojem lajkova ući će u uži izbor i biti izložene na izložbi fotografija „Ljeto u Bihaću.“ Stručni žiri vršit će izbor dodatnih 20 fotografija koje će također biti izložene. U konačnici, stručni žiri će izabrati pobjedničke fotografije od ukupno 60 izloženih.

Stručni žiri čine nevladine i vladine institucije koje svojim angažmanom, posmatranjem i radom razumiju formu konkursa, fotografiju, turizam ili su dijelom ljetnih dešavanja u Bihaću. Stručni žiri čine: Turistička zajednica Grada Bihaća, Centar za savremenu kulturu KRAK, Odmori u BiH, Furaj.ba, USAID Turizam.

Organizator konkursa zadržava pravo da pristigle fotografije koristi u svrhu promocije grada Bihaća.

Konkurs ostaje otvoren do 15.9.2021. godine.

NAGRADE

Dodjela nagrada autorima i autoricama održat će se na dan izložbe. Nagrade dodjeljuje stručni žiri.

Nagradni fond:

1. mjesto: 700KM
2. mjesto: Noćenje za dvije osobe s večerom i korištenjem welness-a u hotelu Kostelski Buk
3. mjesto: Noćenje sa doručkom i korištenje welness centra u hotelu Opal Art
4. mjesto: Noćenje za dvije osobe s večerom i vožnja ladom, Hotel Emporium & River Dock
5. Rafting za 6 osoba – city tour, Una Unique rafting centar
6. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Oeneus uz bike turu
7. Noćenje za dvije osobe i večera na lađi, Hotel Park
8. Noćenje za dvije osobe u apartmanu Casa Rondo Lohovo

Termini se dogovaraju sa ponuđačima. Iskoristivost nagrada je do 1.6.2022. godine.

Napomena: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala prava na fotografije učesnik konkursa koji je dostavio fotografije preuzima punu odgovornost.

vistibihac.com