Medium: Piši, objavi i zaradi!

Voliš pisati, davati svoje mišljenje, kritički razmišljati? Želja ti je da tvoje tekstove čitaju stotine ili hiljade ljudi? U tom slučaju Medium je pravo mjesto za tebe!
Medium je platforma koju je napravio Evan Williams, inače su-osnivač Twittera, kako bi nadopunio Twitter. Kao što znate, Twitter je platforma za micro-blogging, odnosno objave statusa do 140 znakova, a Medium je za one koji žele nešto malo više objaviti.

Medium platforma je namijenjena svima koji uživaju da pišu, kritički razmišljaju i čija su djela kvalitetna. Na ovoj platformi možete također kreirati i svoj blog, a samo korištenje je veoma jednostavno. Najbolje od svega je što za svoje ideje, razmišljanja i tekstove sebi možete osigurati i dodatnu zaradu. Naravno, ni jedan ovakav site ne nudi odmah priliku za veliku zaradu, ali ukoliko vam je pisanje strast i ako ste uporni, na vama je kolika će vaša zarada biti.
Ovoj platformi se možete pridružiti odmah, a svoj nalog možete povezati i sa svojim Facebook i Twitter nalogom, te na taj načini odmah u startu imati publiku, jer zaradu ostvarujete od strane onih koje vaše tekstove čitaju i ostavljaju reakcije. Pozitivna strana je to što na ovoj platformi bez obzira na vašu publiku i drugi čitači će ocenjivati vaše tekstove. Platforma dozvoljava i korištenje 5 hashtagova, pa ako ih pravilno koristite to će pridodati popularnosti vaših tekstova. O pozitivnim i negativnim stranama Medium platforme možete pročitati više i na ovom blogu.
Najpopularniji su tekstovi koji inspirišu i motiviraju druge, pa nastoje da pišete u tom smijeru. Ako je pisanje vaša strast, posjetite Medium već danas, jer nemate što izgubiti. Sretno! ?
(Hocu.ba)