Melina Šišić osvojila prvu nagradu i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju (VIDEO)

Seadamnaestogodišnja pijanistica Melina Šišić osvojila je prvu nagradu i zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju, “IV INTERNATIONAL SIRMIUM MUSIC COMPETITION 2020.”
Melina Šišić osvojila prvu nagradu na Internacionalnom pijanističkom  takmičenju “Pianofest” Bitola u Makedoniji | RTV SLONOsim prve nagrade i zlatne medalje Melina je osvojila i posebnu nagradu žirija na Internacionalnom takmičenju SIRMIUM u disciplini klavir solo.

Takmičari su bili iz raznih zemalja(Rusije, Latvije, Bugarske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije..) a iste je ocjenjivao žiri koji je bio sačinjen od eminentnih profesora i koncert majstora iz Njemačke, Austrije, Ukrajine, Bjelorusije, Rumunije, Crne Gore i dr.
“Ova nagrada je veoma značajna i veliki je podstrek za dalji rad. Sve što radimo ima posljedice, što znači da ako radimo nešto lijepo i posvetimo se plemenitim vrijednostima sa puno strpljenja, rada i ljubavi desit će se i lijepi rezultati.” kaže Melina.

Melina Šišić inače pohađa III razred Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” u Tuzli i superodlična je učenica. Redovno se usavršava kod beogradskog pijaniste prof. Dr Nevena Šobajića.
Takmičenje se zbog trenutne situacije – pandemije COVID19 odvijalo po prvi put online.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=yN3W3Tede-o?feature=oembed]
Jedna od kompozicija sa kojom Melina predstavila na takmičenju
(www.ntv.ba)