Mlada arhitektica iz Jajca dobitnica prestižne nagrade za inovaciju i dizajn

Mlada arhitektica iz Jajca, Amela Iskrić-Hadžić osvojila je drugu nagradu za inovaciju i dizajn u okviru BH Telecomovog javnog poziva Start It Up, koji je raspisan početkom 2020. godine. u potrazi za najboljim inovacijama u poslovnom modelu ili najinovativnijim tehnološkim rješenjima iz oblasti pametnog okruženja. Više detalja o ovom događaju možete pročitati na web stranici BH Telecoma.
Amela Hadzic low
Za svoj projekat “Viona – smart environment technology“, Amela Iskrić-Hadžić osvojila je novčanu nagradu u iznosu od 30.000 KM. Viona predstavlja inovativan spoj digitalnog info kioska i pametne klupe koja pomaže korisnicima turistima – posjetiocima da, na njima poznatom jeziku, dođu do korisnih i provjerenih informacija putem interaktivnog ekrana, pomaže im da pronađu i rezervišu smještaj, prijevoz i da se pobliže upoznaju sa gradom u kojem se nalaze.
Amela Iskrić-Hadžić je početkom 2019. godine pokrenula svoj biznis iz oblasti arhitektonskog projektovanja i dizajna u Jajcu, uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT i Općine Jajce, u okviru Preduzetničkog fonda za mlade. Preduzetnički fond za mlade osnovan je zajedničkim sredstvima jedinica lokalne samouprave i Instituta za razvoj mladih KULT, uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju mladih sa područja osam opština i gradova u BiH.
Više informacija o dizajn studiju Amele Iskrić-Hadžić, možete pronaći na facebook stranici Vista Design Studio.
(mladi.org)