Mlada si osoba iz Tuzle ili okoline? Želiš iskoristiti svoja prava i donijeti promjene u lokalnu zajednicu?

U sklopu projekta pod nazivom “I družba je služba”, podržanog od Grada Tuzla u sklopu Javnog poziva za dodjelu Granta za projekte za mlade, od juna do decembra 2023. godine, Omladinski pokret Revolt realizovat’ će različite formalne i neformalne aktivnosti koje će unaprijediti komunikaciju mladih i predstavnika/ca lokalne vlasti.

Kroz inicijative, građani/ke imaju moć da direktno skrenu pažnju nadležnih organa lokalne vlasti na svaki primijećeni problem. Naše pravo, kao građana/ki Tuzle, jeste podnositi inicijative za donošenje akata i rješavanje problema lokalne zajednice.

Pridružite nam se u srijedu, 12. jula, u 17h u Ateljeu Ismeta Mujezinovića, i uz savjete i moderaciju Anela Ibeljića, vijećnika u Gradskom vijeću Grada Tuzla, saznajte kako iskoristiti svoja građanska prava i kako napisati uspješnu inicijativu!

Prijave na link: https://forms.gle/HTxhkUDmuppGCZNdA

 

 

Preuzeto sa: mreza-mira.net

 

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“