Tuzla: Topli obrok za migrante – Mladi pokazali humanost na djelu (FOTO)

U nedjelju 30. Novembra 2019. godine Lokalni CAT tim Tuzla dijelio je tople obroke migrantima, koji se u ovom trenutku nalaze u Tuzli.

Druženje sa migrantima je organizovano kao odgovor na govor mržnje, koji je sveprisutan u našim lokalnim sredinama. Želja mladih je bila ukazati na izazove migranata i našeg društva u poslednjim mjesecima.

Treća ulična akcija, a ujedno u završna akcija bila je usmjerena ka pomoći migrantima smještenim u krugu autobuske stanice u Tuzli, u vidu toplog obroka, odjeće, voća i pića.

Mladi iz Tuzle su izrazili zabrinutost zbog migrantske krize koja sve više pogađa naš i grad, te su upravo zbog toga odlučili bar jedan dan da pomognu i olakšaju život ljudima koji su prisiljeni spavati napolju na niskim temperaturama, a topli obrok za sve je, kako kažu bilo najmanje što su mogli učiniti za njih.
Lokalni CAT tim Tuzla želi da se zahvali na podršci i saradnji: Kuhinja ALA DURI, pekara Magistrala Srebrenik, kao i prijateljima sa pijace Arizona koji su nam donirali voće.

GALERIJA