MLADI LIDERI IZ 14 POLITIČKIH STRANAKA POZIVAJU GRAĐANE DA IZAĐU NA IZBORE U NEDJELJU

U nedjelju, 15. novembra 2020. godine, građani i građanke Bosne i Hercegovine de imati priliku iskoristiti svoje biračko pravo na Lokalnim izborima.
Mi, mladi iz 20 općina i gradova BiHi članovi 14 političkih stranaka, polaznici Instituta za napredno liderstvo u politici (ALPI), ovim putem želimo poslati nekoliko poruka našim sugrađanima u cilju doprinosa da ovi izbori budu pošteni, sigurni i ogledalo volje birača.

Prije svega, imajudi u vidu da ovoga puta glasamo u okolnostima uzrokovanim pandemijom korona virusa, smatramo da je najvažnije od svega da ne ugrožavamo svoje zdravlje ni zdravlje naših komšija. Zato vas pozivamo da poštujete svepropisane epidemiološke mjere prilikom izlaska na glasanjekako bismo osigurali da zajedno se što prije izborimo sa ovom pandemijom.
Također, pozivamo vas da se prije izlaska naglasanje informišete o samom procesu glasanja (putem materijala Centralne izborne komisije) te da u cilju osiguranja poštenih izbora i doprinosa očuvanja izbornog integriteta CIK-u prijavite ukoliko uočite neke izborne nepravilnosti.
Kao mladi  ljudi, od kojih su mnogi od nas i kandidati na ovim izborima, želimo naglasiti  koliko je izlazak na izbore osnov funkcionisanja svakog demokratskog društva. Zbog toga, želimo vas još jednom zamoliti da doprinesete izgradnji demokratske Bosne i Hercegovine i iskoristite vaše pravo glasa u ovu nedjelju i glasate za one kandidate i kandidatkinje za koje mislite da su najbolji izbor za naše lokalne zajednice.
Želimo nam svima slobodne, poštene i fer izbore!
ALPI lideri