Mladi oglas – Primamljiva ponuda za studentice (VIDEO)

Seksulano uznemiravanje ulazi sve dublje u pore našeg društva. Otkrivaju se afere i skandali, međutim takvi slučajevi rijetko završe istragom, a još rjeđe podizanjem optužnice, a i kada se optužnica podigne okrivljeni rijetko kada bude adekvatno kažnjen za svoja djela i to vrlo često zbog nedostatka dokaza.
Sve to utiče na žrtve uznemiravanja da se ohrabre i javno progovore o tome. Čak i oni koji skupe hrabrosti i odvaže se progovoriti, mole da se njihov identitet ne otkriva.
Ovih dana u medijima ponovno je aktuelna tema seksualnog uznemiravanja. Naime, studentica završne godine Medicinskog fakulteta u Tuzli obratila se medijima sa svojom ispovijesti o seksualnom uznemiravanju.
Bio je predivan prema nama, podučio nas dosta toga. Jednom prilikom je zatražio moj broj telefona da bi mi mogao javiti ako bude šta zanimljivo na odjelu, eventualno da me uvede u salu. Svakako da sam mu dala svoj broj. Tu noć mi je poslao prvi SMS. Mislila sam da je razlog tog SMS-a da mi ostane njegov broj. Poruka je bila jako prijatna. Ništa što bi naslutilo ostale poruke koje sam počela dobijati od njega. Druga poruka mi nije imala smisla, pa nisam ni odgovorila. Onda mi je počeo pisati na Viber. Jako neprimjerene poruke. Blokirala sam njegov broj. U zadnja 3 dana me je zvao 7 puta i pisao mi da mu se javim. Bilo je tu i fizičkog kontakta (dodiri po ruci, tapšanje i zagrljaj), ali tome nisam davala mnogo značaja jer smo ga svi gledali kao oca, kazala je ova uplašena studentica.
Doktor Alić je za portal Oslobođenje priznao da joj je pisao poruke, ali je kazao kako je to “kolegijalno”.
Koliko su poruke bile kolegijalne, procijenite sami na narednim slikama:

Povodom ovog slučaja seksualnog uznemiravanja, u cilju isticanja bitnosti ove teme, predstavnici CAT BIH snimili su video u kojem su željeli istaknuti besmislenost reakcije dr Alića na pitanje o uznemiravanju studentice.
Pogledajte video: