Mladi ste? Želite mijenjati stvari nabolje, ali ne znate kako?

Čitajte dalje!
U okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost“, Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA poziva Vas da budete dio projekta „Umjetnost demokratije“.

Ukupno pet omladinskih timova iz Kantona Sarajevo, Hercegovačko – neretvanskog kantona,  Bosansko podrinjskog kantona, Republike Srpske, Grad Pljevlja Crna Gora  u narednih 7 mjeseci aktivno će učestvovati u promovisanju i zagovaranju demokratskih procesa kroz rješavanje konkretnih problema s kojima se susreću mladi.
Sveukupni cilj projekta je raditi na osnaživanju mladih za kreativno iskorištavanje vlastitog potencijala za pozitivne društvene promjene uz poticanje na odgovornost, uključivanje u demokratske procese te poštivanja ljudskih prava. Timovi će u saradnji sa voditeljima projekta Udruženjem Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, realizovati brojne informativne, promotivne i zagovaračke aktivnosti.
PRIDRUŽITE NAM SE I POSTANITE DIO JEDNOG OD TIMOVA
Šta vas očekuje?

  1. Rad u timu
  2. Treninzi iz oblasti aktivnog sudjelovanja mladih u društvu;
  3. Učešće u pripremi i realizaciji javnih akcija mladih;
  4. Učešće u organizaciji i realizaciji lokalnih inicijativa mladih;
  5. Druženje, upoznavanje, umrežavanje;
  6. Sticanje vještina, znanja i iskustava u oblasti aktivizma.

Šta tražimo?

  1. Mladi od petnaest do trideset godina
  2. Iskustvo u realizaciji ranijih akcija ili projektnih aktivnosti – nije obavezno
  3. Motivisanost, entuzijazam, dobra volja – obavezno.

Ako želite postati dio tima, javite se na e-mail udruzenjecroa@hotmail.com. 
Projekat „Umjetnost demokratije“ realizuje Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA u partnerstvu sa organizacijom Bona Fide Pljevlja Crna Gora okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unaprijeđenje dijaloga i društvene kohezije u, i između, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije“ koju provode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF)
(mreža-mira)