Mladi u borbi protiv korupcije u zapošljavanju

Promo video pod sloganom „Korupcija nije prihvatljiva“ snimljen je kao drugi segment projekta „YACE – Mladi u borbi protiv korupcije u zapošljavanju“, sa ciljem informisanja i podsticanja mladih u BiH da se više angažuju po ovom pitanju.

Projekat realizuje Centar za razvoj karijere Banja Luka, pod punim pokroviteljstvom Američke ambasade u BiH.

Video je sniman tokom decembra 2022.godine, a učestovali su influencerica Dijana Tepšić, influenceri Robert Dacešin i Mirza Mustafagić, predstavnik Transparency International BiH Damjan Ožegović, te učesnici i učesnice YACE akademije: Amila Herenda, Asja Garibović, Armin Rušidi, Biljana Lazić, Vuk Janošević i Filip Ćorić, koja se održala u decembru 2022.godine u Banjoj Luci, za 24 učesnika iz cijele BiH.

Cilj cjelokupnog „YACE projekta“ je podizanje svijesti potencijalnih žrtava korupcije, o modelima i načinima borbe protiv korupcije u zapošljavanju, kao i povećanje pažnje mladih i političkih aktera koji bi se trebali baviti problematikom ovog velikog problema današnjeg načina zapošljavanja u Bosni i Hercegovini. Projekat bi trebao promijeniti percepciju korupcije “kao nečega što se dešava i što se ne može promijeniti”; u nešto što se treba i mora promijeniti, kako bi mladi u BiH imali podjednako kvalitetan život kao njihovi vršnjaci u ostatku Evrope.

Ujedno u toku je prikupljanje podataka za sprovođenje istraživanja „Stavovi mladih o korupciji u zapošljavanju“, koji je ujedno sljedeća etapa projekta: Ukoliko želite učestvovati u istraživanju, možete pristupiti na linku: https://forms.gle/jgb4WemsUijeUEsPA

YACE projekat traje do aprila 2023.godine, kada je ujedno planirana prezentacija rezultata istraživanja i zatvaranje kampanje.

Link promo videa:
Projekat “YACE” – Mladi u borbi protiv korupcije u zapošljavanju – YouTube

 

„Ova objava je nastala u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative(BHRI) projektom, koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Austrijske razvojne saradnje.“

Posljednji postovi